Subsidie voor beveiliging 2010

Beveiligingsscan

Binnenkort kunt u weer gebruik maken van de beveiligingsscan. De datum waarop deze regeling weer in werking treedt, wordt op deze website bekend gemaakt. Op dit moment kunt u geen gebruik maken van de beveiligingsscan.

In 2010 stelt staatssecretaris Heemskerk een subsidie van 1.000 euro per ondernemer beschikbaar, inclusief de beveiligingsscan. Hiermee kunnen 10.000 ondernemers een beveiligingscan krijgen en financieel worden ondersteund in de geadviseerde maatregelen.

Met de beveiligingsscan krijgen kleine bedrijven (maximaal 5 vestigingen, met ieder maximaal 10 medewerkers - FTE´s) onafhankelijk advies op maat, toegespitst op hun branche en zaak. De overheid vergoedt maximaal 300 euro voor de scan. De eigen kosten bedragen 50 euro. Op basis van deze beveiligingsscan kan de ondernemer de helft van de kosten voor het veiliger maken van zijn zaak vergoed krijgen, tot een maximum van 700 euro. In totaal kan de ondernemer maximaal 1000 euro subsidie ontvangen, dus inclusief de vergoeding voor de beveiligingsscan. Op de website www.stavoorjezaak.nl lees je meer over de beveiligingsscan en kun je de beveiligingsscan aanvragen.